Conficap ostaa arvokiinteistön Helsingin ydinkeskustasta

Conficap Oy ostaa Kiinteistö Oy Kalevankatu 9 A:n koko osakekannan kansainväliseltä sijoittajalta ja heidän suomalaisilta kumppaneiltaan, joiden edustajana toimii Cobbleyard Real Estate Oy.

Viisikerroksinen rakennus on valmistunut vuonna 1904 ja edustaa jugend-arkkitehtuuria. Sen on suunnitellut arkkitehti Mauritz Gripenberg, jonka kenties tunnetuin työ on Espoossa sijaitseva Villa Elfvik. Taloa on vuosien aikana uudistettu huolellisesti rakennuksen historiaa kunnioittaen, ja se on erinomaisessa kunnossa.

Arvokiinteistö sijaitsee yhdellä Helsingin keskeisimmistä paikoista. Aivan Kalevankatu 9:n välittömässä läheisyydessä sijaitsevat esimerkiksi hotelli Tornin ja Stockmannin tavaratalon kaltaiset kaupungin maamerkit.

Vuokrattava pinta-ala on 1 700 neliömetriä. Kaikki tilat on vuokrattu ja nykyiset sopimukset jatkuvat ennallaan omistajanvaihdoksesta huolimatta.

”Olemme viimeisen reilun vuoden aikana hankkineet useita erityyppisiä kiinteistöjä Suomen kasvukeskuksista. Kalevankatu 9 tuo kiinteistöportfolioomme vakautta ja jatkuvuutta. Kiinteistön vuokralaiset ovat olleet talossa keskimäärin yli kymmenen vuotta ja pisimmät vuokrasopimukset ovat kestäneet yli 30 vuotta. Perheyhtiönä arvostamme sukupolvet ylittävää jatkumoa, ja kiinteistön omistajana tulemme auttamaan siinä vuokralaisena olevia toimijoita pitkäjänteisesti”, kertoo Conficapin kiinteistöjohtaja Atte Köykkä.

Conficap on laajentanut kiinteistöliiketoimintaansa voimakkaasti hankkimalla toimisto- ja logistiikkakiinteistöjä muun muassa Helsingin ydinkeskustasta Vuorikatu 20:sta, Helsingin Pitäjänmäestä sekä Espoosta ja Vantaalta. Turun seudulla yhtiö on ostanut tunnetut Turun Torinkulman ja Raision Lasikuution kiinteistöt.

”Viime vuosien aikana olemme kehittäneet kiinteistöä suunnitellusti ja Kalevankatu 9:n myynti on viimeinen askel tällä tiellä. Olemme iloisia, että pystymme luovuttamaan tämän hienon ja arvokkaan kiinteistön vuokralaisineen pitkäaikaiselle omistajalle”, sanoo Cobbleyard Real Estaten toimitusjohtaja Christoffer Sundberg.

 

Lisätiedot:

Atte Köykkä, kiinteistöjohtaja, Conficap Oy, p. 040 821 1043, atte.koykka@conficap.com

Christoffer Sundberg, toimitusjohtaja, Cobbleyard Real Estate Oy, p. 045 162 91 80, Christoffer@cobbleyard.com

 

Conficap on suomalainen perheyritys, jonka historia ulottuu yli sadan vuoden taakse. Konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta. Conficap omistaa talotekniikkayhtiö Are Oy:n, minkä lisäksi yhtiöllä on laajamittaista kiinteistö- ja sijoitusliiketoimintaa.


Tiedote Takaisin Ajankohtaista-sivulle