Conficapilta vahva vuosi ensimmäisenä täytenä tilikautena

Conficap-konsernille vuosi 2019 oli ensimmäinen täysi tilikausi. Konsernin ensimmäinen tilikausi kattoi vuoden 2018 kahdeksan viimeistä kuukautta. Liikevaihto vuonna 2019 oli 493,5 miljoonaa euroa ja liiketulos oli 29,6 miljoonaa euroa.

”Conficapin vuosi 2019 sujui vahvasti kaikissa liiketoiminnoissa. Talotekniikan ja kiinteistöliiketoiminnan kasvuun panostettiin yritys- ja kiinteistöhankinnoilla. Sijoitustoiminnan tuotot nousivat odotettua paremmiksi myönteisen markkinakehityksen tukemana. Lisäksi hallitus ja johtoryhmä päivittivät yhtiön strategian. Konsernin vakavaraisuus on aiempaan tapaan vahva”, toteaa Conficap Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Maarit Toivanen.

Talotekniikkayhtiö Are jatkoi kasvupolulla Ruotsissa. Are osti alkuvuodesta Göteborgin alueen johtavan putkiurakointi- ja huoltoyritys Kungälvs Rörläggerin. Tilikauden päättymisen jälkeen Are jatkoi asemansa vahvistamista Ruotsissa ostamalla Malmön ja Lundin alueella toimivan taloteknisiä palveluita tarjoavan Climat80 AB:n koko osakekannan.

Kiinteistöliiketoiminnassa toteutettiin aiemman vuoden tapaan useita merkittäviä kauppoja. Conficap hankki tilikauden aikana seitsemän uutta toimisto- ja logistiikkakiinteistöä pääkaupunkiseudulta sekä Turun alueelta. Strategian mukaisesti Puolassa ja Maarianhaminassa sijainneet kiinteistöt myytiin ja sijoituksia kiinteistörahastoihin kasvatettiin kansainvälisen hajautuksen vahvistamiseksi. Suomen suurimman kauppakeskuksen Mall of Triplan ennätysvilkkaita avajaisia vietettiin lokakuussa. Conficap on sijoittajana kauppakeskuksessa 15 prosentin osuudella.

Sijoitustoiminnassa oli vahvojen tuottojen vuosi. Yleinen markkinakehitys heijastui myös Conficapin sijoitustoiminnan kannattavuuteen, kun pörssilistattujen osakkeiden markkina-arvot nousivat voimakkaasti. Kotimaiset osakesijoitukset painottuivat muutamaan merkittävään omistukseen. Kansainväliset osakesijoitukset on puolestaan hajautettu laajasti, pääosin Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Conficap teki myös valikoituja pääomasijoituksia. Konsernirakennetta yksinkertaistettiin, kun Conficap Invest Oy sulautui vuoden 2019 lopussa emoyhtiöön.

”Alkuvuoden jälkeen tilanne markkinoilla on muuttunut dramaattisesti. Edessä näyttävät nyt olevan poikkeuksellisen epävarmat ja vaikeat ajat. Koronaviruksen leviäminen vaikuttaa laajasti koko yhteiskuntaamme ja talouselämään. Perheyrityksen arvopohja ja sitoutuminen sekä yhtiön vakavaraisuus luovat kuitenkin vahvan pohjan toiminnallemme myös edessä olevassa turbulenssissa”, Toivanen sanoo.

Lisätietoa:
Marko Häikiö, talousjohtaja, Conficap Oy, Puh. 010 400 6442


Tiedote
Takaisin Ajankohtaista-sivulle