Conficapin historia ulottuu yli sadan vuoden taakse.

Conficapin juuret ovat suomalaisessa yrittämisessä. Yhtiön historia ulottuu yli sadan vuoden taakse.

Liikemies Alfred Onninen aloitti vesijohtoalan urakoinnin Turussa vuonna 1913. Vuosien kuluessa liiketoiminta laajeni urakoinnista tukkukauppaan. Onninen Oy kasvoi myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Are perustettiin vuonna 1924 Jyväskylässä ja oli alun perin monialayritys. 1980-luvulla yhtiö jaettiin osiin, joista Are-nimellä jatkanut yritys keskittyi kiinteistötekniikkaan. Samassa yhteydessä yhtiön omistus vaihtui.

Vuosi 1913. Liikemies Alfred Onninen aloittaa vesijohtoalan urakoinnin Turussa, Onninen yrityksenä syntyy.

Alfred Onnisesta polveutuva omistajasuku perusti Onvest Oy:n vuonna 1997 omistamansa liiketoiminnan holdingyhtiöksi. Omistajana Onvest tuki Onnisen ja Aren kasvua ja kehittymistä sekä vaali ja vahvisti suvun varallisuutta aktiivisella sijoitus- ja kiinteistöliiketoiminnalla.

Uudistuminen ja omistajaedellytysten jatkuva arviointi olivat Onvestille keskeinen toimintatapa. Vuonna 2016 Onninen myytiin Keskolle. Yrityskaupan yhteydessä Onnisesta irrotettiin teräs- ja metallirakentamisen ammattilaisia palveleva Feon Oy.

Vuosi 2018. Entinen Onvest jakautuu kahdeksi uudeksi yhtiöksi, joiden nimet ovat Conficap ja Onvest.

Vuonna 2017 Onvestin omistajat tekivät päätöksen yhtiön jakamisesta kahteen perustettavaan yhtiöön. Maarit Toivasen ja hänen lastensa omistaman yhtiön nimi on Conficap Oy. Marja Toivasen ja Maria Toivanen-Warraksen omistaman yhtiön nimi on Onvest Oy. Vanha Onvest Oy purkautui järjestelyssä. Jakautuminen toteutettiin 30.4.2018.

Conficapin omistukseen siirtyi talotekniikkayhtiö Are, arvopaperisijoitustoiminta sekä osa nykyisestä kiinteistöliiketoiminnasta. Uuden Onvest Oy:n omistukseen puolestaan siirtyi Feon Oy ja valtaosa purkautuneen Onvestin kiinteistöomistuksista.

Järjestelyn toteutumisen jälkeen Conficap jatkaa toimintaansa vahvana ja itsenäisenä yrityksenä. Taustalla on yli satavuotinen perheyrittämisen tarina, johon on lukeutunut monia merkittäviä tapahtumia ja käännekohtia.