Suomen johtava talotekniikkayritys Are laajenee Ruotsiin

Conficap-konserniin kuuluva Are Oy laajenee Ruotsiin ostamalla Göteborgin alueen johtavan putkiurakointi- ja huoltoyritys Kungälvs Rörläggerin. Kaupan ja 240 ammattilaisen myötä Aresta tulee merkittävä talotekniikkatoimija Göteborgin alueella. ”Olemme erittäin vaikuttuneita Kungälvs Rörläggerin henkilöstön osaamisesta. Aren tavoitteena on jatkaa vahvaa strategista kasvua Ruotsin markkinoilla. Yritysosto on ensimmäinen askel kohti tavoitettamme tarjota asiakkaillemme myös Ruotsissa kaikki talotekniset palvelut kiinteistön koko elinkaarelle”, kertoo Aren toimitusjohtaja Heikki Pesu.

Talotekniikkayritys Are on panostanut pitkäjänteisesti kannattavaan kasvuun. Aren henkilömäärä ja liikevaihto yli kaksinkertaistuivat vuonna 2014 toteutetun Lemminkäinen Talotekniikka Oy:n yritysoston myötä. Nyt Aressa työskentelee lähes 3000 henkilöä 25 paikkakunnalla Suomessa ja Venäjällä, Pietarissa. Yrityksen palvelutarjonta kattaa kiinteistöjen koko talotekniikan aina suunnitteluvaiheesta toteutukseen, käyttöönottoon, jatkuvaan ylläpitoon sekä modernisointiin.

Kungälvs Rörläggeri on parin viime vuoden aikana kasvattanut toimintaansa ja laajentanut muun muassa Tukholman ja Malmön alueelle. Kungälvs Rörläggeri toimii nyt Ruotsissa seitsemällä paikkakunnalla ja työllistää noin 240 alansa ammattilaista. Kungälvs Rörläggerin toimintaan kuuluu vahvan putkiosaamisen lisäksi Göteborgin alueella toimiva noin 20 henkilöä työllistävä sähköurakointi ja -huoltoliike Inter El AB.

Molempia yrityksiä yhdistää perheyrittäjyyden lisäksi pitkä, menestyksekäs historia. Are on toiminut Suomessa jo 105 vuoden ajan ja Kungälvs Rörläggeri Ruotsissa 85 vuotta.

Aren toimitusjohtaja Heikki Pesu korostaa, että nyt solmittu yrityskauppa ei aiheuta henkilöstövaikutuksia tai muutoksia toimivaan johtoon. Kungälvs Rörläggeriä johdetaan jatkossakin Ruotsista käsin.

– Meille oli tärkeää saada omistaja, joka haluaa kasvattaa ja kehittää toimintaa pitkäjänteisesti ja paikallisista lähtökohdista. Are perheyrityksenä ymmärtää arvojamme. Yhdessä Aresta ja Kungälvs Rörläggeristä kehittyy merkittävä alan toimija Pohjoismaissa, mikä avaa sekä henkilöstöllemme että asiakkaillemme aivan uusia mahdollisuuksia, hallituksen jäsen Thomas Andersson Kungälvs Rörläggeristä sanoo.

– Olen iloinen, että tämän yrityskaupan myötä meillä on mahdollisuus jatkaa kasvua Aren kanssa. Tulemme tarvitsemaan paljon uusia tekijöitä toimintamme kasvaessa, Kungälvs Rörläggerin toimitusjohtaja Ulf Andersson toteaa.

Kungälvs Rörläggeri jatkaa toimintaansa itsenäisenä osana Are-konsernia. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2017 noin 46 miljoonaa euroa. Aren liikevaihto vuonna 2017 oli 398 miljoonaa euroa. Yritysten vuoden 2018 yhteenlasketun liikevaihdon odotetaan olevan noin 460 miljoonaa euroa. Are on suomalainen perheyritys ja osa Conficap-konsernia.

Lisätietoja:

Are Oy
Heikki Pesu, toimitusjohtaja
Tiedustelut viestintäpäällikkö Maiju Nupposen kautta
maiju.nupponen@are.fi
+358 (0)40 300 5995

Kungälvs Rörläggeri AB
Thomas Andersson, hallituksen jäsen
thomas.andersson@kungalvs-ror.se
+46 (0)70 419 08 91


Mediatiedote
Takaisin Ajankohtaista-sivulle