Suomen suurin kauppakeskus Mall of Tripla avautui – Conficap mukana aktiivisena omistajana

Suomen suurin kauppakeskus Mall of Tripla on avautunut Helsingin Pasilassa. YIT:n toteuttamaan Tripla-kokonaisuuteen kuuluva kauppakeskus on liikkeiden määrässä mitattuna Suomen suurin: liiketiloja on kaikkiaan noin 250, joista jo yli 96 prosenttia on vuokrattu. Conficap on ollut aktiivisena omistajana mukana kauppakeskushankkeessa. Conficap on ollut vuodesta 2016 mukana Mall of Triplan ja sen yhteyteen tulevan pysäköintilaitoksen yhteisyrityksessä, josta Conficapin omistusosuus on 15 prosenttia. YIT ja Etera ovat suurimmat omistajat, ja myös Fennia on mukana edellisiä pienemmällä osuudella.

”Olemme toimineet aktiivisena omistajana ja vieneet projektia eteenpäin suunnitteluvaiheesta lähtien. Yhteistyö YIT:n ja muiden omistajien kanssa on toiminut sujuvasti ja rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa ja suunnitelmien mukaan. Conficapille Mall of Tripla -hanke on ollut ainutlaatuinen ja poikkeuksellinen kokonaisuus, ja on ollut hienoa päästä seuraamaan läheltä, kuinka Pasilaan rakentuu Triplan myötä aivan uudenlainen kaupunkikeskus”, kertoo Conficapin kiinteistöjohtaja Atte Köykkä.

Mall of Triplan yhteyteen on rakennettu myös 2 200 autopaikan pysäköintilaitos. Autopaikkojen lisäksi kauppakeskukseen tulee 3 300 pyöräpaikkaa ja 300 sähköautojen latauspistoketta. Kauppakeskus ja pysäköintilaitos ovat osa laajempaa Tripla-kokonaisuutta, johon kuuluu myös asunto- ja toimistokiinteistöjä, vapaa-ajantoimintoja, terveyspalveluita sekä hotelli. Myös Pasilan asema ja sen yhteyteen tuleva joukkoliikenneterminaali ovat osa hanketta.

Mall of Tripla on ollut yksi merkittävimmistä urakkakohteista myös Conficapin tytäryhtiö Arelle, joka toteuttaa kauppakeskuksen talotekniikan sekä Triplan pysäköintilaitoksen ja Pasilan joukkoliikenneaseman sähköurakan. Kilpailutuksen kautta Are on valittu myös kauppakeskuksen talotekniikan ylläpitokumppaniksi.

Arvioiden mukaan Triplan kauppakeskuksessa, toimistoissa ja hotellissa työskentelee tulevaisuudessa jopa 7 000 ihmistä. Asuntoja rakennetaan noin 400 asukkaalle. 1,5 miljardin euron arvoinen Tripla on itsenäisen Suomen suurin rakennushanke ydinvoimaloita lukuun ottamatta.

Lisätietoja:

Atte Köykkä, kiinteistöjohtaja, Conficap Oy, p. 040 821 1043, atte.koykka@conficap.com

Conficap on suomalainen perheyritys, jonka historia ulottuu yli sadan vuoden taakse. Konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta. Conficap omistaa talotekniikkayhtiö Are Oy:n, minkä lisäksi yhtiöllä on laajamittaista kiinteistö- ja sijoitusliiketoimintaa.


Tiedote
Takaisin Ajankohtaista-sivulle