Vuorineuvos Maarit Toivanen Vantaan Viihdeorkesterin puheenjohtajaksi

Vantaan Viihdeorkesteri (Vantaan orkesteri ry) valitsi vuosikokouksessaan 26.3.2019 puheenjohtajakseen vuorineuvos Maarit Toivasen.

Maarit Toivasen johtamalla perheyritys Conficap Oy:llä on ollut jo kahden sukupolven ajan yhteistyötä orkesterin kanssa. Toivasen palattua Portugalista takaisin Suomeen hänen ajankäyttönsä mahdollistaa nyt myös osallistumisen kannustamansa orkesterin kehittämiseen.

”Vantaan Viihdeorkesteri tunnetaan valtakunnallisesti laadukkaana sinfoniaorkesterina, ja tehtävä orkesterin puheenjohtajana on minulle hyvin mieluinen. Orkesterin toiminta on monipuolista ja aktiivista, ja sen erilaiset kokoonpanot ovat erinomaisen korkeatasoisia. Orkesterilla on selkeä suunta, ja pyrin osaltani auttamaan tätä ammattitaitoista kulttuuriorganisaatiota saavuttamaan tavoitteensa”, Toivanen sanoo.

Vuonna 1948 perustettu Vantaan Viihdeorkesteri vietti viime vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan. Vantaalainen sinfoniaorkesteri päätti profiloitua viihdemusiikkiin jo yli kolmekymmentä vuotta sitten Markku Johanssonin aloittaessa orkesterin ylikapellimestarina. Nykyinen ylikapellimestari Nick Davies ja taiteellinen partneri Lauri Porra jatkavat edelleen orkesterin repertuaarin kehittämistä laaja-alaisen viihdemusiikin saralla.

”Kulttuuritoimijan on pystyttävä verkostoitumaan moneen suuntaan. Vuorineuvos Maarit Toivasella on laajat verkostot ja orkesterin kannalta tärkeää strategista osaamista ja elinkeinoelämän tuntemusta, joka auttaa Vantaan Viihdeorkesteria kehittymään ja kasvamaan edelleen”, sanoo orkesterin toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck.

Lisätietoja;

Vantaan Viihdeorkesteri, Janne Rönnbäck, puh 0400 780770, info@viihdeorkesteri.fi

Vantaan Viihdeorkesteri on Suomen tunnetuin viihdemusiikkiin erikoistunut sinfoniaorkesterikokoonpano, jolla on tekninen ja taiteellinen valmius soittaa millaista tahansa ohjelmistoa. Viihdeorkesterin muusikot ovat klassisen musiikin, jazzin sekä pop- ja rock-musiikin huippuammattilaisia.

Vantaan Viihdeorkesteri työllisti viime vuonna produktiokohtaisesti yhteensä 218 henkilöä, joista 197 oli muusikoita.

Vantaan Viihdeorkesteri on ollut pitkäaikainen kumppani TV-tuotannoille esiintyen mm. SuomiLOVE-, The Voice of Finland- ja Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmissa. Orkesteri palveli viime vuonna studiotallennuksissa mm. Stratovariuksen ja Battle Beastin uusilla julkaisuilla sekä Matila Röhr Productionin kahdessa uudessa elokuvatuotannossa.


TIEDOTE
Takaisin Ajankohtaista-sivulle