Vuosi 2021 vaati Conficapilta uusia askelia muuttuvassa toimintaympäristössä

Vuosi 2021 oli Conficapille edellisen vuoden tapaan poikkeuksellinen. Operatiivista toimintaa varjosti yhä pandemia ja sen toimintaympäristöön ja esimerkiksi toimitusketjuihin tuoma epävarmuus. Vaikutukset heijastuivat erityisesti Are Oy:hyn sekä kiinteistöliiketoimintaan, kun taas sijoitustoiminnalle vuosi oli vahva. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 490,2 miljoonaa euroa (2020: 503,3 milj. euroa). Liiketulos oli 5,7 miljoonaa euroa (2020: 0,3 milj. euroa).

”Vaikka liikevaihto painui hieman verrattuna edelliseen vuoteen, liiketulos kasvoi. Poikkeukselliset olosuhteet huomioiden voimme olla maltillisen tyytyväisiä konsernin kokonaissuoritukseen. Strategiamme, vahva taseemme ja liiketoimintojen erilaiset riskiprofiilit antoivat meille mahdollisuuden pitää kurssimme vakaana ja tarttua myös eteen tulleisiin mahdollisuuksiin”, kertoo Conficap Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Maarit Toivanen.

Are Oy:n taloteknisissä palveluissa vuosi 2021 oli kaksijakoinen. Palvelut kehittyivät positiivisesti, kun taas projektiliiketoiminnassa koettiin vastoinkäymisiä ja tulos laski edellisestä vuodesta. Hankkeet jatkuivat pääsääntöisesti keskeytyksettä. Are vahvisti erikoisteknistä osaamistaan ja osti toukokuussa kylmätekniikan huolto- ja asennuspalveluita Etelä-Suomessa tarjoavan Kylmä-2000 Oy:n. Myös yhtiön johdossa nähtiin muutoksia, kun uusi toimitusjohtaja Jarno Hacklin aloitti tehtävässään marraskuussa. Aressa luotiin perusta uudistustyölle, joka jatkuu tulevana vuonna ja näkyy niin työmailla kuin yhtiön johdossa.

Vaikka pandemian tuoma epävarmuus näkyi edelleen toimitilamarkkinoilla, vuosi 2021 oli Conficapin kiinteistöliiketoiminnalle tapahtumarikas ja positiivinen. Vuoden aikana nähtiin monia onnistumisia. Conficap solmi merkittäviä uusia vuokrasopimuksia, ja sekä vuokrausaste että vuokratuotot nousivat. Kiinteistöstrategiansa mukaisesti yhtiö keskitti omistustaan pääkaupunkiseudun merkittäviin sijainteihin ja luopui kolmesta kiinteistöstään sen ulkopuolella. Vuoden merkittävimpiä kehityskohteita oli kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen.

Sijoitustoiminnassa vuosi 2021 oli menestyksekäs. Suotuisa toimintaympäristö yhdessä onnistuneiden sijoituspäätösten kanssa kasvattivat sijoitusportfoliota ja tulosta. Conficap osallistui myös kahteen listautumiseen ja vahvisti asemaansa Orthexin suurimpana ankkuriomistajana. Sijoitustoiminnassa kasvatettiin myös kansainvälistä osakesalkkua, lisättiin sen maantieteellistä hajautusta sekä kevennettiin yksittäisiä omistuksia.

Vaikka pitkittynyt koronatilanne, etätyöt ja toimintaympäristön epävarmuus tekivät vuodesta monelle raskaan, yli satavuotisen historiansa aikana Conficapissa on nähty poikkeuksellisia aikoja aiemminkin.

”Muuttuvat olosuhteet ovat jälleen osoittaneet suomalaisen omistuksen ja yritystoiminnan tärkeyden. Sitoutuneet omistajat, kuten perheyritykset, pystyvät tukemaan liiketoimintaa pitkällä tähtäimellä ja ovat siten varmistamassa kasvua ja työpaikkoja myös tulevaisuudessa”, Toivanen sanoo.

 

Lisätiedot:

Marko Häikiö, talousjohtaja, Conficap Oy,
puh. 010 400 6442, marko.haikio@conficap.com

 

Conficap on suomalainen perheyritys, jonka historia ulottuu yli sadan vuoden taakse. Konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta. Conficap omistaa talotekniikkayhtiö Are Oy:n, minkä lisäksi yhtiöllä on laajamittaista kiinteistö- ja sijoitusliiketoimintaa.

Conficap Oy vuosikatsaus 2021

Takaisin Ajankohtaista-sivulle